ආහාර සුරක්ෂිතතා දර්ශකයේ පළමු ස්ථානය අඛණ්ඩව තෙවැනි වසරටත් රැක ගැනීමට ජම්මු හා කාශ්මීරය සමත්ව තිබේ.
ඉන්දියාවේ ආහාර සුරක්ෂිතතා සහ ප්රමිති අධිකාරිය (FSSAI) විසින් වාර්ෂිකව මෙම දර්ශකය නිකුත් කරනු ලබන්නේ ආහාර සුරක්ෂිතතාවයේ විවිධ පරාමිතීන් මත පදනම්වය.
ජම්මු සහ කාශ්මීරය රටේ උපරිම Eat Right Mela සංඛ්යාවක් ඇති දිස්ත්රික්කය සඳහා වන ත්යාගය ද දිනා ගත්තේය.
මෙම දිස්ත්රික්ක පාරිභෝගිකයින් අතර සෞඛ්ය සම්පන්න සහ ආරක්ෂිත ආහාර පුරුදු ප්රවර්ධනය කිරීම සඳහා FSSAI හි විවිධ මුල පිරීම් ක්රියාත්මක කර ඇත.
ආහාර සුරක්ෂිතතා දර්ශකය යනු සමස්ත ඉන්දියාව පුරා ආහාර සුරක්ෂිතතාව ඇගයීම සඳහා වෛෂයික රාමුවක් සපයන ගතික ප්රමාණාත්මක සහ ගුණාත්මක මිණුම් සලකුණු ආකෘතියකි.